Blog
August 31, 2015

Opening Tembe Recording Studio

Spannende momenten vanmorgen bij Tembe Art Studio voorafgaand aan de opening van de Tembe Recording Studio. Een groep jongeren is gestart met een training in het opnemen van muziek in deze studio. Riccardo Steeman geeft de training en hij was vanmorgen vroeg al in zijn rol in de studio. Niet om te zeggen wat de jongeren moeten doen, nee hij liet hen zelf ontdekken wat er moet gebeuren voor bepaalde apparatuur te gebruiken is. En het werkte, ze kwamen er achter …. De bedoeling is dat de jongeren per jaar 5 nummers mogen opnemen, met als voorwaarde dat zij optreden op het jaarlijkse Moengofestival. Ook in de speeches klinkt, naast het grote enthousiasme voor deze fase in het project van St. Kibii van Marcel Pinas, ook de boodschap door dat de jongeren hun verantwoordelijkheid serieus moeten nemen en, zoals de Suralco-vertegenwoodiger het formuleerde: (vrije weergave: “Jullie hebben er geen geld voor betaald, dat hebben fondsen en bedrijven gedaan. Maar doe alsof het jouw geld is wat er in is gestopt, dan waardeer je veel meer waar je aan werkt. En je gaat er dan ook hopelijk zuinig mee om …..”
Na de opening begon het uitproberen …. spannend!

0 Comments

0 Comments for this post